Энергетика и энергоресурсы Украины и мира

Що таке сонячна електростанція

Тарифи на електропостачання постійно зростають, тому приватні домоволодіння і підприємства все частіше цікавляться відновлюваними джерелами енергії. Сонячні електростанції — це чудове рішення для тих, хто прагне енергетичної незалежності та хоче знизити витрати на електроенергію. Крім того, деякі сонячні системи можуть віддавати надлишки виробленої енергії в загальну мережу, що дає змогу продавати її за «зеленим тарифом». Так можна не тільки економити на рахунках за комунальні послуги, а й отримувати прибуток.

Принцип роботи сонячної електростанції

Сонячна електростанція має такі компоненти:

У сонячній станції також передбачено систему моніторингу, яка дає змогу відстежувати роботу всіх компонентів, перевіряти їхню ефективність і керувати споживанням енергії.

Принцип роботи сонячної станції простий: промені досягають сонячних панелей, під впливом електричних полів світлова енергія перетворюється на електричний струм. Ця електрика або одразу споживається, або накопичується в акумуляторах для подальшого використання. Коли акумулятор повністю заряджений, накопичення енергії зупиняється, але поновлюється, коли рівень заряду знижується. Така система дає змогу значно зменшити залежність від громадських електромереж і скоротити витрати на оплату електроенергії.

Де замовити сонячну станцію для будинку чи підприємства

Якщо ви хочете встановити сонячну станцію, то краще звертатися до професіоналів, наприклад https://isolar.com.ua/ua/. Це компанія з багаторічним досвідом у галузі сонячної енергетики, на рахунку якої понад 600 успішно виконаних проєктів. Вона пропонує комплексні рішення «під ключ», включно зі створенням проєкту, розрахунком вартості станції та її окупності, установленням і налаштуванням обладнання, обслуговуванням системи.

Команда фахівців iSolar працює з кожним клієнтом індивідуально, щоб знайти найефективніше та найекономніше рішення, враховуючи особливості об’єкта й особисті потреби. Компанія використовує у своїх проєктах компоненти тільки від провідних світових виробників. Це гарантує високу якість обладнання та його довговічність.

Exit mobile version