Энергетика и энергоресурсы Украины и мира

Типи сонячних електростанцій та чим вони відрізняються

Сонячні електростанції (СЕС) приваблюють можливістю автономної роботи, повною незалежністю від жодних видів палива, екологічною безпекою і простотою в обслуговуванні. Це обумовлює їх вибір як приватними, так і комерційними споживачами. Крім того, в умовах сьогодення, через регулярні руйнування енергетичної системи України, актуальним є забезпечення альтернативними джерелами енергії.

Розглянемо, які види сонячних електростанцій існують та в чому полягають їхні основні відмінності й переваги.

Автономні

До цієї категорії відносять сонячні електростанції, що мають у комплекті інвертор, через який проходить уся згенерована сонячними панелями енергія, та АКБ, де вона накопичується. Тільки після цього, вже у формі змінного струму, енергія подається на обладнання споживача, коли в цьому виникає потреба.

Мережеві

Так називають сонячні електростанції без АКБ — у такому разі згенерована енергія подається від сонячних панелей безпосередньо в загальну мережу. Ця СЕС буде простішою в обслуговуванні й дешевшою за автономну, але застосовувати її можна тільки як допоміжне джерело енергії. Крім того, мережеві рішення ідеально підходять для отримання додаткового доходу — їх можна зареєструвати в державній програмі «Зелений тариф» з гарантованою прибутковістю в межах 25–30%.

Гібридні

Такі моделі електростанцій поєднують можливості та переваги двох попередніх типів. Зокрема, вони забезпечують автономне живлення на періоди тимчасових відключень від центральної мережі й дають змогу генерувати електроенергію на продаж у рамках програми «Зелений тариф».

Де придбати сонячну електростанцію

Автономні, мережеві та гібридні СЕС можна купити в інтернет-магазині i. Фахівці підберуть обладнання з потужністю, що відповідає конкретним умовам, зокрема сумарній потужності обладнання, що споживає електроенергію. Вони також врахують побажання зробити вашу екологічно чисту електростанцію додатковим джерелом доходу.

Cпівпрацювати з iSolar комфортно й вигідно завдяки таким перевагам:

Зверніться до менеджера компанії iSolar для отримання додаткової інформації чи замовляйте розрахунок майбутньої сонячної електростанції.

Exit mobile version