Сонячні батареї останнім часом користують великою популярністю. Нажаль, вибрати якісні досить важко, оскільки продавці зацікавлені тільки в тому, щоб отримати максимальний прибуток. Для того, аби придбати якісні батареї, недостатнньо тільки технічних характеристик. Ось, на що потрібно звертати увагу:

Виробник

Тут не обов’язково знати, хто кращий. Важливо не потрапити на китайську підробку. Інтернет-магазин Делюкс Україна предоставить Вам тільки якісні батареї за доступною ціною. Придбавши їх у хорошого виробника, отримаєте не тільки довговічність, але і гарантію.

Тому, щоб не потрапити на підробку, потрібно обирати панелі, що входять до рейтингу Tier 1.

Якщо описувати коротко, то це компанії, в котрі для побудови сонячних батарей, банки готові інвестувати мільйони долларів. Інвестори впевнені, що обладнання прослужить дуже довго, близько 20-25 років, тому не шкодують вкладувати у виробника такі кошти.

Ефективність роботи

Цей показник хоча і важливий, але не основний. Справа в тому, що більш ефективні панелі коштують дорожче, але ефективність не зменшує терміну окупності станції.

Як правило, в Україні продаються батареї з коефіцієнтом ефективності до 21%. Але, ефективні батареї потрібно ставити тільки тоді, коли у Вас маленький дах, а Ви плануєте отримувати прибуток від кожного квадратного метру. Якщо обмежень по площі немає, сміливо купуйте дешевші панелі.

Гарантія та наявність офіційного дистриб’ютора

Документ з гарантії обов’язково повинен додаватися в комплекті. Але, якщо в країні немає офіційного представника, то користі з такої гарантії практично немає, оскільки у випадку поломки, потрібно буде вирішувати з виробником напряму. А це час та гроші.

Тому, купуйте панелі тих інсталяторів, які працюють з офіційним дистриб’ютором. У ввипадку, якщо панелі виявляться бракованими, замінити їх буде легко.

Як правило, в офіційних дилерів, ціни на панелі трохи дорожчі, але якщо вирахувати втрати від простою неякісної батареї, то зекономивши на обладнанні – зекономите і на власному прибутку.

Зовнішній вигляд

Сучасні сонячні панелі мають різну форму, колір та спосіб кріплення. Тому, логічно, що кожна людина ввибирає панель на свій смак.

Іноді бувають випадки, коли планується покрити весь дах, тому обираються панелі певної потужності та розміру.

Деяким людям зовнішній вигляд одних сонячних панелей подобається більше, ніж вигляд інших.

Тут слід розуміти, що нестандартні батареї коштуватимуть трохи дорожче.

Монокристал чи полікристал? Що обрати?

Існує два типа фотомодулів: полікристал та монокристал. Майбутні власники часто вагаються, який із них вибрати краще. Цей параметр не є принициповим. Основна відмінність між цими двома матеріалами:

  • монокристал – має чорне забарвлення. Він дорожчий і ефективніший.
  • полікристал – блакитного відтінку, має меншу ефективність та нижчу ціну.

Крім вищеописаних пунктів, при виборі сонячних батарей, слід звернути увагу на наступні параметри:

  • відгуки покупців про сонячні батареї;
  • відгуки зі сторони інсталяторів;
  • кількість дилерів в країні, котрі займаються продажем панелей;
  • скільки сонячних електростанцій було збудовано на цих панелях.

Добавить комментарий