Принцип роботі таких пристроїв ґрунтується на явищі ферорезонансу (магнітного резонансу) напруги в контурі трансформатор-конденсатор. Відбувається безперервне регулювання вихідної напруги в межах діапазону змін навантаження.

За часів використання лампових телевізорів такі стабілізатори застосовували для іх живлення.

Ферорезонансні стабілізатори працюють завдяки використанню двох котушок на одному сердечнику. Щодо першої – вона перебуває у так званому «насиченому» стані, тому якщо вона пропускає перевищений магнітний потік (через зростання напруги на вхідний котушці), це не провокує збільшення напруги на виході: так званий «зайвий» потік розсіюється за допомогою магнітного шунта або просто в повітрі.

Результат пошуку зображень за запитом "ферорезонансний стабілізатор"

Перевагами ферорезонансним моделей є невисока вартість, миттєве спрацьовування, а також непогана точність. У той же час даний тип стабілізаторів має ряд серйозних недоліків. Найбільш критичний з них – спотворена синусоїда напруги на виході, що призводить до того, що унеможливлюється підключення чутливого навантаження, а також неможливість роботи на занадто малій або занадто високої потужності.

Цей вид стабілізаторів напруги характеризується високою точністю та швидкодією. Але вони можуть працювати в досить вузькому діапазоні вхідної напруги (185-255 В).

Особливістю роботи феромагнітних стабілізаторів є те, що небажано використовувати за умови неповного навантаження, тому що такий режим роботи спричиняє перегрівання пристрою.

Нове покоління стабілізаторів феррорезонансного типу – це обладнання, що здатне забезпечити гідний рівень стабілізації напруги в мережі, яка працює в умовах, коли бувають великі кидки напруги. Ці пристрої вважаються такими, що зможуть забезпечити стабільну напругу для обладнання, що потребує особливого рівня стабільності. Мова йде про обладнання що встановлюється в медичних закладах, банківських установах, на підприємствах, а також, в приватних будинках, в побутовому секторі.

Наявність мікропроцесорного управління регулює надточну підтримку вихідної напруги (в межах ± 1%.). Ці пристрої характеризуються швидкістю відновлення вихідної напруги, що знаходиться в межах 50-100 мс. Тобто вона влаштовує вимогам дорого устаткування.

Завдяки можливості плавного регулювання та роботі фільтру, що знижує вплив перешкод, ферорезонансні (магніторезонансні) стабілізатори можна встановлювати з метою нормалізації подачі електричного току до відео та аудіокомплексів (домашніх кінотеатрів, устаткування, що записує звук тощо). Здійснюючи вибір, потрібно враховувати діапазон вхідної напруги: він має бути не нижчий за 180В.

Все про надійні стабілізатори напруги для Вашої оселі, характеристики, найнижчі ціни, дивіться за посиланням http://prel.prom.ua/g653544-stabilizatori-naprugi

Стабілізатори вказаного типу мають деякі особливості функціонування. Крім того , їх зовнішні параметри відрізняються від аналогів.

Пристрої феррорезонансного типу здатні забезпечити високу точність вихідної напруги, але вони не будуть стабільно працювати без достатнього навантаження. Це потрібно враховувати, при виборі, до того ж вони достатньо габаритні, а отже, максимально компактне розміщенні даних пристроїв у приміщенні – це проблематично.

Добавить комментарий