Як будь-яка інша технологія, існує не тільки один тип интернет кабелю “звита пара”. Є кілька категорій, які є загальними, але мають невеликі відмінності, які стосуються швидкості, з якою інформація проходить через кабель.Ось деякі з найпопулярніших категорій кабелів Ethernet на сьогоднішній день:

Кабель Cat5 є однією з оригінальних категорій “звита пара” і оброблятиме та передаватиме інформацію зі швидкістю 100 мегабіт за секунду.

Кабель Cat5e трохи швидший, ніж стандартний Cat5, а також спроектований таким чином, щоб було мало перешкод для інших електричних кабелів або пристроїв. Цей кабель дає перевагу з перехресними перешкодами в порівнянні з кабелем Cat5. Вони розраховані на швидкість 100 МГц та 1 Гбіт/с.

Кабель Cat6 передає інформацію зі швидкістю до 10 гігабіт на секунду, що значно швидше, ніж Cat5 або Cat 5e. Він відомий тим, що трохи жорсткішим, що може бути складно, якщо вам доведеться протягувати дріт через стіни або за рогом. Його специфікація розрахована на 1 Гб до 100 метрів (328 футів) та 250 МГц.

Кабель Cat6A – це просто вдосконалена версія Cat6. Він може обробляти до двох разів більшу пропускну здатність, ніж стандартний мережевий кабель, забезпечуючи збільшення передачі до 500 МГц. Кабель Cat6A чудово підходить для стабільної мережі 10 Гбіт/с. Незважаючи на те, що кабель Cat6 може робити 10 Гб на більш коротких відстанях, завжди дасть вам надійніше з’єднання. Під час живлення 10Gb це дуже важлива функція. Конструкція цього кабелю також захищає від завад електричного шуму, а також електромагнітного випромінювання.

Кабелі Cat7 призначені для далеких відстаней. Це не обов’язково мережевий кабель, який ви використовуватимете для запуску від телевізора до маршрутизатора на відстані декількох футів, але той, який пропонує швидкість 10 гігабіт в секунду на відстанях до 100 метрів. Він також вважається екранованим, що означає, що майже немає можливості електричних перешкод з кабелем при правильному завершенні роз’ємами екранованими.

Кабельні кабелі Cat7A також призначені для встановлення на великі відстані. Цей кабель може живити пристрої до 100 метрів. Продуктивність цього кабелю становить 1000 МГц та 10 Гб. Це крок вперед у порівнянні зі звичайним кабелем Cat7. Цей кабель екранований для захисту від електромагнітних перешкод. Підключіть цей кабель із екранованим підключенням для високошвидкісного рішення для живлення аудіо, відео, даних та PoE.

Кабель Cat8 є найновішою категорією кабелів та мають найвищий рейтинг. Вони створені для центрів обробки даних чи підприємств, які мають великий обсяг технологій, які потрібно підключити. Це одні з найшвидших кабелів, які забезпечують максимальну пропускну здатність. Отримайте колосальні 40 Гбіт та 2000 МГц на відстані до 30 метрів за допомогою цього кабелю.

Ethernet-з’єднання можуть бути різними варіаціями. Деякі з найбільш популярних інтернет-з’єднань, що використовуються сьогодні – це 10Base-T, 100Base-TX і 1000Base-T (Gigabit). 10Base-T працює зі швидкістю 10 Мбіт/с, 100Base-T працює зі швидкістю 100 Мбіт/с та 1000Base-T працює зі швидкістю 1 Гбіт/с.

Відповідність категорії кабелів Ethernet протоколу Ethernet гарантує, що ви зможете запустити мережу в повному обсязі. Наприклад, якщо у вас є обладнання, яке може працювати під керуванням 1000Base-T, отримання кабелю категорії 5e або 6 і вище дає можливість запустити гігабіт.

Докладніше тут: на на сторінках магазину ВСЕ Е.

Добавить комментарий