У цій статті розповідається як правильно обрати світлодіодний вуличний прожектор для дачі та гаража, а також який світлодіодний прожектор обрати для освітлення двору та прибудинкової території. Ви дізнаєтеся про види та поширені моделі прожекторних пристроїв, про критерії вибору прожекторів для освітлення виробничих приміщень та території.

Що таке світлодіодний прожектор

Світлодіодний прожектор – це світильник, що випромінює спрямований світловий потік. Світло фокусується оптичною системою, що складається з рефлектора, розсіювача, що фокусують лінзи. Випускаються моделі з різним кутом розсіювання, призначені для заливання світлом цілих ділянок простору або точкового підсвічування.

Особливості прожекторів

Джерело світіння – складання з дискретних SMD світлодіодів або матриця на основі COB світлодіодів, розміщених на загальній алюмінієвій підкладці. Світловипромінюючий елемент встановлюється в алюмінієвому корпусі з ребрами, що збільшують площу тепловідведення.

Живлення на світловипромінюючі діоди подається від драйвера, що підтримує постійну величину стабілізованого струму. Вихідна напруга драйвера «плаває» в певному діапазоні, заданому виробником. Наприклад, 20-36 Вольт.

Моделі на трикристальних RGB світлодіодах дають кольорове світіння в досить широкій палітрі кольорів. Управління вибором кольору здійснюється спеціальним контролером. Можна вибрати світлодіодний прожектор із пультом для передачі команд на контролер.

Прожектори можуть встановлюватися як у приміщеннях, так і на вулиці без жодних обмежень. Вони чудово адаптовані для вуличної експлуатації у найскладніших погодних умовах. Джерело світла захищається загартованим ударостійким склом. Усі з’єднання герметизуються гумовими прокладками. Електромережевий кабель заходить у корпус через герметичний отвір. На корпусі є контакт для приєднання заземлення.

Види світлодіодних прожекторів

Освітлювальні

Призначені для освітлення території – прибудинкової, виробничої та складської тощо. Застосовуються під час створення охоронних систем для своєчасного виявлення порушників у темний час доби.

Ландшафтні

Служать ефективним інструментом для організації ландшафтного дизайну на приватних прибудинкових ділянках, парках та садах. З їх допомогою виконується акцентне підсвічування груп дерев і кущів, альпійських гірок, штучних водоспадів та водойм, квіткових клумб.

Архітектурні

Використовуються для підсвічування фасадів будинків та споруд, історичних пам’яток та окремих архітектурних елементів будівель, таких як статуї, ніші, деталі ліпного декору. Утворюють яскраву і рівномірну світлову «заливку», що вигідно підкреслює особливості будівлі та виділяє її із загального міського пейзажу.

Добавить комментарий